Talentfulde blomsterelever træner op til DM i Skills

Tre elever fra blomsterdekoratøruddannelsen på Handelsfagskolen er i fuld gang med forberedelserne til DM i Skills 2016.

Sofie, Olivia og Christina tæller ned, ikke til juleaften, men til DM i Skills 2016, det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, der finder sted den 4. – 6. februar 2016 i Fredericia. Her skal de tre blomsterelever repræsentere Handelsfagskolen og blomsterdekoratørfaget.

Olivia Behrndt (forrest), Christina Pedersen (bagerst) og Sofie Frey Pedersen (th. midtfor) er udvalgt blandt Handelsfagskolens blomsterdekoratørelever til at konkurrere i DM i Skills 2016.

Elever med kampvilje
Faglig dygtighed, kampvilje og erfaring fra andre konkurrencer inden for blomsterdekoration er de væsentligste kriterier, når elever udvælges til konkurrencen. Sofie Frey Pedersen, elev i Skippers Blomster i Ballerup, Olivia Behrndt, elev i Krukkerne i Allerød, og Chrstina Pedersen, elev i Blomsterværkstedet Pindstrup i Århus, lever til fulde op til disse krav.

Træning op til mesterskabet
Under mesterskabets tre konkurrencedage skal blomstereleverne kæmpe i seks ukendte discipliner inden for binderi. Siden november har Sofie, Olivia og Christina derfor været i fuld gang med træningen op til mesterskabet, dels i det daglige arbejde i butikken, dels under to træningspas på Handelsfagskolen.

Under træningspassene har underviserne, Marianne Møller og Betina Fravsbøl, gjort deres for at klæde Sofie, Olivia og Christina på til mesterskabet. De tre elever har fået grundig information om konkurrencens rammer og discipliner, arbejdet med egne styrker og svagheder, fået redskaber til faglig og personlig udvikling, øvet sig i at udarbejde en handlings- og tidsplan og haft lejlighed til at afprøve en opgave fra sidste års DM i Skills.

Undervisere bakker op
”Vi vil gerne bakke op om de her elever, både fagligt og mentalt. Derfor er jeg meget stolt af, at vi som skole kan tilbyde eleverne træningspas forud for mesterskabet. Som underviser synes jeg, opgaven er utrolig spændende. Eleverne kommer ind med skuldrene lidt højt oppe, men når de så får information om mesterskabet falder de et stykke ned. Samtidig arbejder vi på at skabe et tillidsfuldt forhold til vores elever, så de får lyst til at komme til os, hvis de føler sig rigeligt udfordrede,” fortæller Marianne Møller.

Unge skal kende blomsterdekoratørfaget
DM i Skills giver unge på erhvervsuddannelserne chancen for at vise deres talent og skærpe deres faglige niveau. Mesterskabet viser desuden omverden, hvor mange spændende og forskellige muligheder erhvervsuddannelserne rummer. Ved det seneste DM i Skills i Bella Centret i januar 2015 besøgte 68.000 mennesker mesterskaberne.

”Mange elever i 9. – 10. klasse og deres forældre ved ikke, at der findes en uddannelse til blomsterdekoratør. Under sidste års Skills oplevede vi, at mange blev positivt overraskede over vores elevers kunnen og over muligheden for at blive udlært blomsterdekoratør. Derfor er det meget vigtigt for os at deltage i DM i Skills,” fortæller Betina Fravsbøl.

CVR-nr.: 4857 0658 | EAN-nr.: 5798 000 55 42 38 | Send en sikker mail