Læreplads og undervisning

For at blive faglært blomsterdekoratør skal du gennemføre et 2-årigt forløb.

Uddannelsen er en praktisk betonet uddannelse, hvor størstedelen af tiden foregår i den blomsterbutik, hvor du har fået en læreplads
(= indgået en uddannelsesaftale). I løbet af uddannelsen skal du gennemføre syv skoleophold på Handelsfagskolen af to ugers varighed. På skolen får du et indgående kendskab til indkøb og pasning af blomster. Du undervises i alt binderiteori således, at du kan lave skønne kreationer.

Der undervises også i emner som butiksdrift, kundeservice, butikskoncepter, merchandising, salgsteknikker og markedsføring. Undervisningen er direkte relateret til dit arbejde i butikken. Alle undervisere har en pædagogisk uddannelse og en praktisk baggrund fra detailhandlen.

Find en læreplads

Kommende blomsterdekoratørelever kan med fordel bruge internettet og de sociale medier til at søge efter en læreplads i en blomsterbutik (indgå en uddannelelsesaftale) og måske har din lokale handelsskole en jobdatabase?

Facebook/Blomsteruddannelse på Handelsfagskolen

Facebook/Jobbanken for blomsterdekoratørelever

Jobsites på internettet;
fx. Jobindex.dk og Jobzonen.dk

Praktikpladsen.dk

Danskeblomsterhandlere.dk

En anden mulighed kunne være at begynde med at få et fritidsjob i en blomsterbutik; du får således kendskab til branchen samtidig med, at du og butiksindehaveren lærer hinanden at kende. På sigt kunne der måske være mulighed for, at du kan komme i lære i butikken?

CVR-nr.: 4857 0658 | EAN-nr.: 5798 000 55 42 38 | Send en sikker mail